Vezetőink

Tomory Kinga – művészeti vezető

Már óvodás korában megismerkedett a néptánccal néptáncpedagógus édesapja által. Neki köszönheti, hogy elindult ezen a pályán, amit végül hivatásának választott. A gyöngyösi II. Rákóczi Ferenc Művészeti Alapiskola balett szakán végzett. Budapestre kerülve egyetemistaként a Corvinus Közgáz Néptáncegyütteshez csatlakozott, ahol Deffend Inci táncművész tanítványa lett. Az Inci által irányított szakmai műhely olyan tudást és fejlődési lehetőséget nyújtott a testvérpár számára, amely a mai napig nagy hatással van a saját táncos-pedagógus munkájukra. Kinga 2016 óta a Zsuráfszky Zoltán vezette Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagja.

2017-ben „Gyöngyös Város Kultúrájáért” kitüntetésben részesült.

Tomory Gergely – kuratóriumi elnök és művészeti vezető

A néptánc kisgyermek korától része életének néptáncpedagógus édesapja és néptáncos édesanyja révén. Kezdetben táncosként, később koreográfusként és együttesvezetőként egyre több feladatból vette ki részét a néptánciskola körül. 2009-ben testvérével, Kingával vették át az együttesek irányítását, valamint a néptánciskolát működtető civil szervezet kuratóriumának elnöke lett. 2010-ben az akkor Deffend Inci és Sánta Gergő vezette budapesti Corvinus Közgáz Néptáncegyütteshez csatlakozott, ami szakmai pályafutása egyik legmeghatározóbb időszaka volt. A jelenleg is Inci vezette együttessel fontos szakmai megmérettetéseken vett részt, és szerzett szakmai tapasztalatot, amely a jelenlegi munkásságára is nagy hatással bíró táptalajt jelentett.

2017-ben „Gyöngyös Város Kultúrájáért” kitüntetésben részesült és a Gyöngy Nemzetközi Néptáncfesztivál Alapítvány kuratóriumának tagja lett.

Csicsmann Dániel – vendégoktató

Felvidékről származik, ott ismerkedett meg a néptánccal a zselízi Kincső ifjúsági néptáncegyüttesben, amely elindította a néptánccal való hivatásszerű foglalkozás útján. Középiskolai tanulmányait a Fóti Népművészeti Szakgimnázium néptánc szakán kezdte, emellett folyamatos résztvevője volt különböző egyéni- és csoportos versenyeknek, valamint belépett a budapesti Corvinus Közgáz Néptáncegyüttesbe. Az iskolai évek után felvételt nyert a Zsuráfszky Zoltán által vezetett Magyar Nemzeti Táncegyüttesbe, melynek jelenleg is a tagja.